top of page

Annndere KANT-EN-KLARE SIERADEN

Ik experimenteer graag met allerlei technieken sieraden te vormen die annnders zijn dan anders. Ik weet dus vaak van tevoren niet (precies) wat het wordt en pas mijn ontwerp aan, aan dat wat ik zie ontstaan.

Voor mij is het startpunt het op elkaar afstemmen van verschillende technieken en dan zie ik wel hoe het zich ontwikkelt. Altijd weer anders en draagbaar. Mijn sieraden zijn van eigen ontwerp of ik denk graag mee met het  ontwerp van de klant.

Het werk begint met zagen,  smelten of gieten. Dan komt de verdere oppervlaktebewerking (vijlen, schuren, hameren, graveren) en de uiteindelijke vormgeving (buigen, solderen). Soms vul ik het eindproduct aan met steentjes of bolletjes of doe ik een aanvullende bewerking met een frees. Het resultaat wordt uiteindelijk ge polijst zodat het er tiptop uitziet. 

Logo Annnders-rood-schuin_edited_edited.png

Strakke vormen vragen om veel meer investeren in de afwerking. Natuurlijk mogen er nergens rafeltjes en puntjes aan zitten. Bij strakke vormen mag er geen krasje of lasje te zien zijn. Dat kost veel tijd en geduld. Dat is anders bij de organische aanpak. Dan is het sieraad klaar als ik er blij mee ben en het lekker zit.

 

Ik streef niet naar perfectie in de vormgeving. Wel in de afwerking. Het mag best te zien zijn dat iets handwerk is, maar het moet prettig aanvoelen en er mooi uitzien.

 

Kijk maar eens in de webshop naar de sieraden die bestelbaar zijn.

Ik geef workshops recycling, maar recycle ook zelf. Dat is begonnen met een crush on theelepeltjes. Wonderbaarlijk hoeveel verschillende dingen je daarmee kan maken. Voorbeelden daarvan tref je ook in de webshop.

Annnders-26.webp
Annnders-12.webp
IMG-20230728-WA0001.jpg
bottom of page