top of page

OVER MIJ

Annnders

De naam Annnders is gebaseerd op mijn eigen naam (Adrienne = a met 3 n-en: annn) en het feit dat ik altijd alles anders wil dan anderen sluit daarbij perfect aan.

Vanaf 2020 heb ik een atelier in de oude gevangenis, de Kruisberg in Doetinchem. In het Paviljoen zit ik in een voormalige gevangeniscel op een gang met andere creatieve geesten. 

Samen hebben we een expositieruimte,  de Kunstcipier. Elke tweede zondag van de maand is de expositie te bezoeken. Dan zijn ook alle ateliers open en kan je daar rondlopen en in gesprek gaan met alle makers.

Ik houd me bezig met het maken van voornamelijk zilveren sieraden soms aangevuld met messing en koper en heel soms met goud. Ik houd van organische vormen. Als ik ergens aan begin weet ik niet altijd precies hoe het eindproduct er uit gaat zien.

Dan begin ik met het idee voor een ring en is het eindresultaat een armband, oorbel of hanger. Ligt eraan wat er gebeurt en wat ik zie als ik bezig ben.

 

Het oog wil ook wat speelt bij mij zondermeer de belangrijkste rol. Ik maak graag onverwachte  sieraden, die je niet gauw ergens anders ziet maar die wel draagbaar zijn. Ingewikkelde bouwwerkjes, grote stenen kom je bij mij niet tegen hoe mooi ze ook kunnen zijn. Je moet er bij wijze van spreken mee in de tuin kunnen werken.

Naast organische vormen maak ik ook wel strakkere ontwerpen. Soms als aanvulling op de organische sieraden, maar ze kunnen natuurlijk ook op zichzelf gedragen worden.

Je kunt ook zelf bij mij aan de slag. In een workshop van een uurtje of 3 / 4 maak je al gauw iets leuks voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders. Je hebt dan een leuke creatieve middag met een eigen product en wie weet word ook jij gegrepen door deze hobby.

De Kruisberg.webp
bottom of page