top of page

KANT-EN-KLARE SIERADEN

Ik houd ervan om oude sieraden of zilveren voorwerpen een tweede leven te geven en deze hun emotionele waarde te laten houden. Ik denk graag mee in de mogelijkheden, maar wat niet kan gaat niet gebeuren. Ik neem geen risico’s. 

Natuurlijk maak ik zelf ook sieraden naar eigen ontwerp of denk ik mee met ontwerpen van de klant. Ik experimenteer graag met allerlei technieken om de oppervlakte te bewerken en te vormen. Dan weet je van tevoren niet (precies) wat het wordt en pas ik mijn ontwerp aan, aan dat wat ik zie. Ik begin met smelten of gieten, dan komt de verdere oppervlaktebewerking en de uiteindelijke vormgeving. Soms vul ik het eindproduct aan met steentjes of bolletjes of doe ik een aanvullende bewerking met een frees.

WORKSHOPS

In mijn atelier geef ik workshops zilversmeden voor maximaal 2 personen tegelijk. Door deze kleine setting krijg je alle aandacht en ondersteuning. Zelf nieuwe of van oude sieraden andere sieraden maken kan in een workshop zilversmeden van ca. 3-4 uur.

Je maakt een eenvoudig zilveren sieraad (om mee te beginnen): een ring, een hanger, oorbellen.

Het is wel zo handig als je van tevoren al een beetje nadenkt over wat je wil maken. Dan kan je sneller aan de gang en heb je meer tijd om er iets moois van te maken. Wat je wil gaan maken geef je aan mij door als je de afspraak maakt. Dan kan ik - als dat nodig is - extra materiaal bestellen.

 

Voor de workshop recycling  kan je oude sieraden meenemen om te repareren, op te pimpen of om er een complete metamorfose aan te geven.

Een workshop is een gezellige en creatieve ochtend of middag: zagen, vijlen, frezen, solderen, polijsten afgewisseld met een kopje koffie of thee.

 

Ik heb kant-en-klare voorbeelden van wat je zoal kan maken in een dagdeel.  Pinterest biedt ook heel veel inspiratie. En uiteraard kan je zelf ook een ontwerp voorbereiden.

Annnders-foto-3-ring-en-armband

Gerecyclede theelepeltjes

Resultaten van een eerste workshop van 4 uur zagen, buigen, solderen en polijsten

Geef eens iets Annnders!

• een cadeaubon voor een workshop  zilversmeden

• een workshop zilversmeden voor jezelf

• en/of maak in de workshop een cadeautje voor een ander

Een workshop kost 50 euro. De kosten voor het materiaal vallen buiten de workshop en moet je apart afrekenen. Dat gaat heel simpel: je eindproduct wordt gewogen, 1 gram zilver kost 2,50 euro. En daarbij komen dan eventueel de kosten van andere materialen zoals steentjes, zetkastjes, sluitingen enz.

NB: de workshops zijn met 1 of 2 personen zodat je alle aandacht kunt krijgen.

WORKSHOP ZILVERSMEDEN

Bij een workshop zilversmeden ga je echt vanuit het niets aan de slag. Je maakt een ring, hanger of oorbellen naar eigen ontwerp of geinspireerd door wat er in het atelier ligt of op Pinterest te vinden is. Je leert basistechnieken van zilversmeden zoals zagen, vijlen, smelten, solderen, polijsten.

Uiteindelijk ga je na een leerzame en gezellige tijd naar huis met een sieraad dat helemaal van jezelf is. Voor jou zelf of voor iemand anders. 

Een echt persoonlijk cadeau!

 

Welke tijd komt je het beste uit?

Bedankt voor je aanmelding!

WORKSHOP RECYCLING

Iedereen heeft wel oude sieraden. Sieraden die je niet meer draagt, maar waar je wel iets leuks in ziet. Sieraden van familie waar je aan gehecht bent, maar die uit de tijd zijn. Kleine zilveren voorwerpen die je een andere functie wil geven.

Hoe leuk is het om daarvan iets te maken waar je weer helemaal blij mee bent!

 

Bij deze workshop ligt het accent, naast de basistechnieken van zilversmeden, vooral op creatieve recycling. 

Duurzaam zilversmeden dus!

 

Welke tijd komt je het beste uit?

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page